Президентът откри деветото издание на Европейски форум за социално предприемачество, 

...
Президентът откри деветото издание на Европейски форум за социално предприемачество, 
Коментари Харесай

Румен Радев в Пловдив: Приели сме социалното предприемачество за своя кауза

 Президентът откри деветото издание на Европейски конгрес за обществено предприемачество,  което се организира до 4 октомври 2021 година, в Международен Панаир - Пловдив, палата 11, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Организатор на форума е Национален съюз на трудовопроизводителните кооперации в България, член на Българската стопанска камара и осем национално-представителни организации за хора с увреждания, а съорганизатори са Европейската комисия (ЕК), Министерството на труда и обществената политика, Европейският стопански и обществен комитет (ЕИСК), Европейската конфедерация на индустриалните кооперации и обществени предприятия (СЕКОП). 

" Често приказваме за стабилно развиване, за справяне и взаимност, за почтено битие на хората с увреждания, за свещеното им право на труд ", сподели в приветствието си. " Приели сме социалното предприемачество за своя кауза. То е важен инструмент, който насочва облагите към вложители, и то дава опция за трудова претовареност на хората, като основава условия да полагат пълноценен труд, без да разчитат на помощи ", сподели още президентът. " То е значим инструмент за понижаване на общественото неравноправие, а ние към този момент сме преди всичко по тези неравенства и това е обезпокоително ", добави Радев.

По думите му точно общественото предприемачество е стъпката да се борим с това. Да се концентрираме към такива политики и образци в областта на пенсионното и обществено обезпечаване, като извеждаме пенсионерите над линията на бедността. Радев уточни, че това към този момент се случило у нас в последните месеци. Според него конгреси като този задават линията на развиване на тези политики.

От 12:30 ч. президентът  ще връчи и премиите за заслуги в развиването на европейското обществено предприемачество - " Стилиян Баласопулов ", а по-късно от 13:00 ч. ще даде брифинг за представителите на медиите.

Днес ще се организира и Европейска конференция " Социално предприемачество за стабилно развиване на Европа ", на която ще бъдат показани европейската и национална политика в разнообразни браншове, свързани със общественото предприемачество.

На форума ще участват и Мария Габриел, европейски комисар " Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша ", както и , президент на Партията на европейските социалисти, народен представител от Групата на Прогресивния алианс на социалисти и демократи в Екологичен потенциал, зам. -председател на Комисия по външни работи на Екологичен потенциал, член на Комисия по стопански и парични въпроси на Екологичен потенциал и Джузепе Гуерини, представител на Европейската конфедерация на индустриалните и кооперациите за услуги 

Поканена е още нейно превъзходителство Джузепина Дзара, дипломат на Италия в България.

Гледайте повече във видеото!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР